27 Şubat 2012 Pazartesi

TARKO'LU TARİFLER

       Hepimiz biliyoruz ki annelik pek çok mesleğin bir araya gelmesiyle fulltime karşılıksız yapılan bir iş :) her anne biraz aşçı da olmak zorunda tabi mecburen..ben Tarko ek gıdaya geçtiği andan itibaren onun için özel yemekler hazırlamaya başladım adını da "tarko'lu tarifler" koydum..bu tariflerin yapımına büyüdükçe Tarko da dahil oldu ve yaparken de yerken de eğlenceli yemekler ortaya çıktı :) bunlara Tarko "annemin uyduruk yemekleri" dese de yerken gayet keyifleniyor uydurukluk unutuluyor ;)bu akşam da "tarkolu tarifler"den  birini yaptık.Tarko bayılarak yedi bu yemeği ( zaten amacımız da bu çünkü tarko çok iştahlı bir çocuk değil,herşeyi yer ama onun sevdiği şekilde yapılırsa )
         
           TARKONUN TOP KÖFTESİ VE KÜP PATATESİ  :
          
           gerekli malzemeler: 3 adet orta boy patates( küp şeklinde doğranmış )
                                           250 gr kıyma ( burada köftenin nasıl yapıldığını anlatmıycam klasik bildiğiniz köfte harcını hazırlayıp  küçük toplar yapıyorsunuz )

                                           buraya kadar bunun neresi tarkolu diyebilirsiniz ancak bunlar hazırlanırken bir sürü tarko talimatına uymanız gerekmekte  :) "anne içine ne koydun" "annee acı olmasın""annee topların hepsini eşit büyüklükte yap" bunca  uyarıyı dikkate alarak hazırladığınız köfteleri ve patatesleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisiyle fırında pişirebileceğiniz gibi kızartabilirsiniz de :) biz bu akşam kızarttık tabi fırında daha sağlıklı olacaktır..
              gelelim işin en eğlenceli kısmına servise : (zaten tarkonun da yemesini sağlayan anneayçanın bu servis kandırıkçılığı ) :) :

                                     top köfteler ve küp patatesler bir servis tabağına alınır üzerlerine kürdanlar batırılır ve ketçap gezdirilir ( bu arada mayonez sevmez tarko ketçap için de sağlıklı diyorlar ama araştırmak lazım )yanında tarkonun en sevdiği garnitür brokoli salatası ,kiraz domatesler ve yoğurt ile servis edilir.. Tarko kendine özel bir yemeği yemenin mutluluğuyla akşam yemeğini bitirir..denerseniz afiyet olsun efendim :)
                                           
         

8 yorum:

  1. efenim merhaba ,

    bu tarifte belirttiiniz ölçüler de esnek davranabilirmiyiz,
    ayrıca kurdan yerine daha az tehlikeli olcek bir materyal kullanmak mümkünmü,
    tariflerinizi takip edeceğiz

    selamlar efenim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki de esnek davranabilirsiniz ayrıca hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza bağlı olarak başka metaryeller kullanabilirsiniz :) teşekkür ederim

      Sil
  2. ben denedim hemen ... daha ön ce yaptığım köfteleri tekrar yoğurup top top yaptım tepsiyi yağlayıp köfteler yallah fırına... Yanına pilav ve brokoli çorbası yaptım. Brokoli çorbası da süper basit mutlaka dene

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık..brokoli çorbasını tarko pek sevmiyor o yüzden salatasını yapıyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. brookoli deki boil point önemli dolayısıyla cok kaynatmamnızı öneririm ben oğluma daha diri az pişmiş verip dişleyerek yemesini tercih ediyorum,
    sizde deneyin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin oğlunuz yaşça küçük sanırım tarkodan dişleyerek yeme zamanı geçti bizde ;) ayrıca brokoliyi kaynayan suya eklemek yerine buharda bişiriyorum ya da fırın torbasıyla fırına atıyorum vitaminleri ölmüyor bu durum da "boil point"in de bir önemi kalmıyor ;)

      Sil
  5. top köftelrin üzerine avakodo labne ve balı karıştırıp yaptığım sos ile servis ettim, oğlum cok begendi resimlerini bir ara paylaşmak isterim,
    avakadodaki potasyum oranınıda gözönunde bulundurursak gelşim için çok önemli, deneyin lutfen anneyça hanım..

    YanıtlaSil
  6. avakado bizim genetiğmize uygun bir meyve değil bu nedenle ben pek tercşh etmiyorum açıkçası...ancak tercih edenler çıkacaktır, damak zevkleri bir olan insanlar var...yine de teşekkür eederim paylaştğınız için

    YanıtlaSil