Geçtiğimiz günlerde Tuğbacım (Tarkonun öğretmenidir kendisi) da yediğim çok güzel bir tatlıyı denedim cumartesi akşamı ..gerçekten denemeye değer, Şebnemcim de test etti onayladı :)
İşte incirli, cevizli, muhallebili, şerbetli yemeyip yanında yatılası tatlımız ( valla adını bilmiyorum geçici bir isim,daha uygununu bulursanız paylaşınız benimle )
Hemen malzemelerle başlayalım :
Keki için:
- 8-10 adet kuru incir (suda ıslatılmış)
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket kabarma tozu
Muhallebi için:
- 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2,5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1lt süt
Şerbeti için :
- 1,5 su bardağı su
- yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
Bu malzemelerden korkmayınız yapılışı da hazırlanışı da çoook kolay ;)
Keki hazırlayarak başlıyoruz..klasik kek ;önce yumurta ve şeker çırpılır un ve kabartma tozu eklenir en son ceviz ve doğranmış incirler de ilave edilir dikdörtgen ya da kare borcama yağlamadan dökülerek 180 derece fırında pişirilir..( dikkatinizi çekerim tatlımız sıfır yağ ile yapılıyor)
Kekimiz fırında pişedursun o sırada muhallebiyi hazırlıyoruz :) tüm malzemeler bir tencereye alınır ve muhallebi hazırlanır piştikten sonra vanilyayı ilave ediyoruz ayrıca 1 paket krem şanti de pişirilip soğutulmuş muhallebiye ilave edilerek mikserle çırpılır.( yine yağ yok ,parlaklık versin diye muhallebi ve kremalara konulan 1 kaşık yağdan her zaman tiksinmişimdir)

Eğer fırınınız benim ki gibi içindekileri yakmaya meyilliyse dikkatli olmanızı tavsiye ederim zira keki yakabilirsiniz :))
Gelelim şerbete : su,şeker ve nescafe karıştırılır ve eritilir :) şerbet hazırr :D
Kek piştikten sonra üzerini bir bıçak,çatal,kürdan yarımıyla küçük küçük delinir ( şerbet içine işlesin diye ) kek sıcakken şerbet üzerine dökülür biraz soğuduktan sonra muhallebi üzerine yayılır ve üstü cevizlerle süslenerek buzdolabına atılır :) en az 2 saat sonra servis etmenizi tavsiye ederim :)
Bu tatlıyı yerken ağzınızda bırakacak aromadan ben sorumlu değilim :D afiyet olsun efenim :)))
test ettim, beğendim hatta hayran kaldım :)) tadı damağımda mmmmmmmm ;)
YanıtlaSilellerine sağlık annecim...
afiyet olsun canımcım :)
YanıtlaSilağızda bırkaacağı aromadan sizi sorumlu tutmak istemem keza cok güzel görünüyor,
YanıtlaSilbun adı AYÇELLA alsun ozaman ;)
:)) iyi fikirmiş
YanıtlaSilAyçacım.. İnternette gördüğüm her tarifi yapamicam zira fiyaskoya uğradım :(
YanıtlaSilbu tariftemi fiyaskoya uğradın ?? bunlar denenmiş tarfler her gördüğümü ben de yapmam ;)
YanıtlaSilbende denedim hemde ilk denemeyle misafirlerime ikram ettim hepsi çok beğendi tarifini aldılarrr ben de çok beğendimmm bende tavsiye ediyorum farklı bir lezzet değişiklik arayanlara ....
YanıtlaSilBlogunuz hayırlı olsun.Tarifte süper elleirne sağlık.
YanıtlaSilAyçacım sen denersin de olmaz mı tatlım ;) afiyet olsun canımm
YanıtlaSilTeşekkür ederim Böğürtlen Taneleri Tarkolu dünyama hoşgeldiniz :)
YanıtlaSil